fredag 27 mars 2009

Grillsås, försök 1

Ovanstående bild föreställer utkast 1 till Max Webers Spicy smokin' hot n' hunny sweet grill glace supreme.

Samtliga prylar nedmosade i morteln. Balansera med olja och honung. Några dygns lagring i kylskåp samt periodisk skakning.

Resultatet kommer att smetas över kött i början på kommande vecka.

Använt:

  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st torkad chili (Aji Amarillo)
  • 1 st torkad chili (Chipolte)
  • 2 st torkad chili (Serrano)
  • 4 st torkad chili (Piri Piri)
  • 1 st färsk Jalapeno
  • 1 st färst Spansk peppar
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk stark paprikapulver
  • 2 msk paprikapulver delikatess
  • 3 dl olivolja (E.V.O.O.)
  • drygt ½ dl honung
  • 2 msk Vitvins vinäger
  • 1 näve färsk timjan
  • salt
  • peppar

1 kommentar:

  1. Magen riskerar att stanna med alla fibrer i den där smeten!

    SvaraRadera