Samtliga prylar nedmosade i morteln. Balansera med olja och honung. Några dygns lagring i kylskåp samt periodisk skakning.
Resultatet kommer att smetas över kött i början på kommande vecka.
Använt:
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st torkad chili (Aji Amarillo)
- 1 st torkad chili (Chipolte)
- 2 st torkad chili (Serrano)
- 4 st torkad chili (Piri Piri)
- 1 st färsk Jalapeno
- 1 st färst Spansk peppar
- 1 msk chilipulver
- 1 msk stark paprikapulver
- 2 msk paprikapulver delikatess
- 3 dl olivolja (E.V.O.O.)
- drygt ½ dl honung
- 2 msk Vitvins vinäger
- 1 näve färsk timjan
- salt
- peppar
Magen riskerar att stanna med alla fibrer i den där smeten!
SvaraRadera