måndag 2 mars 2009

Oxsvans, rilette style


Dygnsgammal oxsvans i eget fett. Utmärkt för lunchdosan alternativt att ätas som den är t.ex. med hjälp av sked.

Du behöver:
  • Oxsvans (minst 1 kg)
  • Rödvin (liten pava)
  • Skvätt vatten
  • Mörk oxbuljong
  • Vitlök
  • Gul lök (1 st)
  • Färsk röd spansk chili (1 st)
  • Färsk jalapenos chili (1 st)
  • Torkad chipotle chili (1 st)
  • Torkad ancho chili (1 st)
  • Torkad piri piri (2 st, koka de trokade chilifrukterna, spara kokvattnet)
  • Chipotle i Adobo sås (1 liten burk)

Gör så här:

Denna utmärkta anrättning tillreddes genom att kvickt bryna bitar av svans i lämplig gjutjärnsgryta (utmärkt gadget by the way). Därefter hopkokades övriga detaljer vilka fick småputtra under större delen av dagen, dock minst 4 timmar enligt egna principer om slowfood. Sedan plockades köttet upp, soppan silades och fick reducera till 2/3 storlek. Köttet skalades från svansbrosket och återfördes i grytan. Här är en liten påminnelse på plats, glöm INTE att spara ett par svanskotor till garneringen! Salta och peppra upp anrättningen till önskad nivå. Klart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar