Dygnsgammal oxsvans i eget fett. Utmärkt för lunchdosan alternativt att ätas som den är t.ex. med hjälp av sked.
Du behöver:
- Oxsvans (minst 1 kg)
- Rödvin (liten pava)
- Skvätt vatten
- Mörk oxbuljong
- Vitlök
- Gul lök (1 st)
- Färsk röd spansk chili (1 st)
- Färsk jalapenos chili (1 st)
- Torkad chipotle chili (1 st)
- Torkad ancho chili (1 st)
- Torkad piri piri (2 st, koka de trokade chilifrukterna, spara kokvattnet)
- Chipotle i Adobo sås (1 liten burk)
Gör så här:
Denna utmärkta anrättning tillreddes genom att kvickt bryna bitar av svans i lämplig gjutjärnsgryta (utmärkt gadget by the way). Därefter hopkokades övriga detaljer vilka fick småputtra under större delen av dagen, dock minst 4 timmar enligt egna principer om slowfood. Sedan plockades köttet upp, soppan silades och fick reducera till 2/3 storlek. Köttet skalades från svansbrosket och återfördes i grytan. Här är en liten påminnelse på plats, glöm INTE att spara ett par svanskotor till garneringen! Salta och peppra upp anrättningen till önskad nivå. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar