Väl hemma visade sig emellertid fastlagsbullarna vara i det närmaste oätligt sega. Förmodligen minst 2 dygn gamla. Efter 30 minuter i hetvägg var de möjliga att separera med kniv och gaffel. Vid det här laget hade dock grädden från temlan skärt sig med den varma mjölken från hetväggen. Detta minne kan vara något överdrivet men hur som helst...
...gjorde samma sak idag. Omväg förbi kondiset, småprat om bullar kakor och väder samt införskaffande av bakverk. Denna gång fördelades riskerna genom upphandling av dubbla bakverk. 1 styck citronbiskvi och 1 styck krämbulle. Krämbullen (se bild) kallade bagaren vid namn för parisare ?? Enligt Susning.se är en parisare "ett slags snabbmat bestående av en centimetertjock skiva korv som serveras mellan hamburgerbröd tillsammans med typiska korvtillbehör såsom ketchup, senap och bostongurka". Va fan!? Dessutom återigen gamla.
Imorgon är det jag som i stället prövar nyöppnade café Soda's konfekter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar