måndag 23 mars 2009

Dry Martini

Det finns många sätt att blanda en Dry Martini men bara ett sätt är rätt. Här beskrivs rätt sätt.

Dry Martini för dummies:
Tag fram ett martini glas. Fyll med is.

Plocka fram skakaren, fyll med mycket is samt 1-2 cl torr vermouth. Blanda runt och häll ut eventuellt överskott av vermouthen.

Addera 6 cl gin till shakern. Det är här bartendern har lite frihet. I första hand väljs gin av märket Tanqueray. Eventuellt fungerar Gordons som är ett fullgott alternativ eller Bobay Sapphire för extra bensinsmak.

Sedan följer frenetiskt skakande. Se upp för att vattenskada spriten.

Kasta ur isbitarna ur drinkglaset som nu bör vara kallt. Sila på spriten.

Klart! Förstör nu inte drinken med grönsaker såsom oliver eller citron utan avnjut den i ensamhet under total tystnad.

3 kommentarer:

  1. VET HUT!
    Bombay Sapphire är inte bärare av bensinkaraktär,snarare fotogen.
    Det är Genever som smakar bensin.
    /Töjjen

    SvaraRadera
  2. Bästa Töjjen, låt mig förklara detta så att även Ni förstår.

    Fotogen är en typ av petrolium på samma sätt som bensin är en typ av petrolium. Därför samma sak.

    Gin är egentligen en engelsk förkortning av det holländska ordet genever. Därför enbär som enbär.

    SvaraRadera
  3. Bästa Herr Gummikalkon och Herrken Cyborg, att smutskasta Genever är inte snällt, jag tror att det kan råda ledsamheter innan solen behagar att slockna!

    SvaraRadera